About to replot 44.5TB and just want to make sure I have this correct, 3rd try!



  • So I am going to repot my 44.5TB as I am getting pretty much 10 Burst a day atm. So I wanted to put down what I am using for the GPU plotter and if anyone sees something wrong please let me know. I have tried to plot this out with the wallet and had to many problems and stopped. Most the problems came from plotting on a VM that was on a ESXI 6.5 host, would say that was 90% of the issue. The other issue was just time or it would just stop plotting on my gaming PC. So GPU plotting seemed like it was going well, I would get home and it would be done but I would have to optimize the file even though I was using direct and I thought that was odd but it turns out that was probably the problem I am having now, it was not plotting right. Now I have changed the last line of each bat file as I think that might be the issue. It was set at 16384 and now I have it at 8192. I have a Nvidia 1070 8GB card. But from what I understood 16384 to the GPU plotter meant 4GB but I am going to change it anyway.

    So question is does my bat files look correct so that I do not get an error and they will be optimized? Also anyone plot with a Nvidia 1070 8GB yet? If so can you look at my devices file? From what I have read if that is incorrect I will see many issues. As always thank you for the help! Been working on this for a month now and not getting very far, in fact I am back at the begging lol, if there is an error I have seen it so far. Can't wait to get to the point of hitting start mining and relax!

    This is my nounce calculations for 4TB drives (I know this puts me missing 90GB on each drive but I have bat files to fill in the gaps later)
    Start:

    14868480+14868481 = 29736961
    +1
    14868480+29736962 = 44605442
    +1
    14868480+44605443 = 59473923
    +1
    14868480+59473924 = 74342404
    +1
    14868480+74342405 = 89210885
    +1
    14868480+89210886 = 104079366
    +1
    14868480+104079367 = 118947847
    +1
    14868480+118947848 = 133816328
    +1
    14868480+133816329=148684809
    +1
    14868480+148684810=163553290

    gpuPlotGenerator generate direct G://Burst/plots/6362941140589198673_14868480_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct F://Burst/plots/6362941140589198673_29736961_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate directG://Burst/plots/6362941140589198673_44605442_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct F://Burst/plots/6362941140589198673_59473923_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct G://Burst/plots/6362941140589198673_74342404_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct F://Burst/plots/6362941140589198673_89210885_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct G://Burst/plots/6362941140589198673_104079366_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct F://Burst/plots/6362941140589198673_118947847_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct G://Burst/plots/6362941140589198673_ 133816328_14868480_8192
    pause

    gpuPlotGenerator generate direct F://Burst/plots/6362941140589198673_148684809_14868480_8192
    Pause

    gpuPlotGenerator generate direct F://Burst/plots/6362941140589198673_163553290_14868480_8192
    Pause

    Here is my GPU device file:
    0 0 4096 128 3072

    EDIT: Also I have watched every GPU plotting video out :)



  • @Jason83 so all your plots are going to be over lapped because your start nonce is the same for all the plots.

    The math is Start Nonce + Number Nonces plotted + 1 = New start nonce

    0+14868480 + 1 = 14868481
    14868481 + 14868481 + 1 = 29736962
    29736962 +29736962 + 1 = 59473925
    .....
    So on and so forth

    But it looks like the nonces you generated are OK so you should be good to go.

    Shameless plug for my pools in my sig (^.^)-b



  • Yeah I just did the +1 when I went to the next line. Didn't really show it above. I will change that.



  • I'd make it easier on the calculations by starting each drive / plot at a new round nonce number. The don't have to be close neighbors. But it doesn't hurt either way.

    Example plot 1
    key_100000000_14868480_8192
    Example plot 2
    key_200000000_14868480_8192
    Example plot 3
    key_300000000_14868480_8192
    etc.

    1. Makes it easy to see which drive / plot got a block or had an error just by the number, without having to look up your drive table list.

    2. If you replace a drive later with a larger capacity drive you'll have some spare room to snug it in without messing up the calculations.

    Happy Mining!



  • @captinkid Awesome advice, I will do that.

    I am going to change it to:

    0+14868480=14868480
    100000001+14868480=114868481
    200000001+14868480=214868481
    300000001+14868480=314868481
    400000001+14868480=414868481
    500000001+14868480=514868481
    600000001+14868480=614868481
    700000001+14868480=714868481
    800000001+14868480=814868481
    900000001+14868480=914868481
    1000000001+14868480=1014868481
    1100000001+14868480=1114868481
    1200000001+14868480=1214868481

    Also I saw your post on another topic. I think that is what I am looking for the most. The GPU settings for my 1070 cause it seems to error once complete. I will try what you wrote.

    0 0 1024 16 4096


  • admin

    @Jason83 I use 50Million between plots.



  • @captinkid wow using 0 0 1024 16 4096 as my settings on the Nvidia 1070 brought the nonces from 15k before to 39098.18 after! wow!



  • @Jason83 Cool! Glad it helped. Nvidia Cards seem to like a higher work size and a lower thread and per plot.



  • @captinkid I am not sure what happened, seemed to plot out just fine, once the drive was filled (took bout 12 hrs to do so) it starts counting up percent at this time to finish, it seems stuck or moving extremely slow. its been probably 24 hours now and just shows 20%, is this normal? or should I redo again?

    C:\Users\Jason\Desktop\Burst Coin Tools\gpuPlotGenerator-bin-win-x64-4.0.3>gpuPlotGenerator generate direct P://Burst/plots/6362941140589198673_1014868481_14868480_8192

    GPU plot generator v4.0.3

    Author: Cryo
    Bitcoin: 138gMBhCrNkbaiTCmUhP9HLU9xwn5QKZgD
    Burst: BURST-YA29-QCEW-QXC3-BKXDL

    Loading platforms...
    Loading devices...
    Loading devices configurations...
    Initializing generation devices...
    [0] Device: GeForce GTX 1070 (OpenCL 1.2 CUDA)
    [0] Device memory: 256MB
    [0] CPU memory: 256MB
    Initializing generation contexts...
    [0] Path: P://Burst/plots/6362941140589198673_1014868481_14868480_14868480
    [0] Nonces: 1014868481 to 1029736960 (3TB 558GB 0MB)
    [0] CPU memory: 2GB 0MB

    Devices number: 1
    Plots files number: 1
    Total nonces number: 14868480
    CPU memory: 2GB 256MB

    Generating nonces...
    20.16% (2997248/14868480 remaining nonces), 1201.85 nonces/minutes, ETA: 6d 20h 37m 29s...



  • @haitch said in About to replot 44.5TB and just want to make sure I have this correct, 3rd try!:

    @Jason83 I use 50Million between plots.

    I use 60 million :)



  • So does anyone know about an average time the gpu plotter takes once it has finished plotting (drive space indicates it is done) but the percent is counting up? Last time it would error out here, this time it's moved about 20% in over 24hrs.



  • https://forums.burst-team.us/topic/5838/gpu-plotting-direct-mode-why-does-it-suck-so-bad

    TL;DR - Make sure you have the latest GPU plot generator...
    https://github.com/bhamon/gpuPlotGenerator/releases/tag/v4.1.1

    Older versions of the GPU plotter would take day(s) to simply generate a BLANK file, and then start generating nonces...

    Edit: If you have an older version, it still will work... once the file size gets to the proper size, then it will start actually plotting the file. So, if it says you are at 20%... you have to wait for the other 80% of the nonces to be generated. Which is counter-intuitive, and fixed in v4.1.1, where it instantly creates the blank file (instead of writing 0's to the file for days before actually starting to plot).



  • Well that is probably my issue, I see that mine is 4.0.3. Thank you for that, I will download it now and give it a test!

    It is pretty different, downloading CMAKE atm, and will try to set it up after.



  • Where is the CMake GUI? I downloaded the new GPU Plotter and CMake and nothing is called CMake GUI that I can find so far.

    Steps from GPUPlotter read me file:

    Clone this repository.
    Open CMake GUI and select the repository folder.
    Click on Configure and then on Generate.



  • Unfortunately, I use it on Windows, so the binary is already pre-compiled for me... I'm not sure how it is done on 'nix



  • @twig123 I use it on Windows as well, maybe I am missing something?

    So on version 4.0.3 life was pretty simple, create devices text, create a .bat file in the same folder, run the .bat and boom it is plotting.

    On version 4.1.3 (where your link sent me) life is not so easy, I created a devices txt and a .bat file in the same folder (same .bat as with 4.0.3 copied over to this folder). I run the .bat and I get the below not recognized, do you see anything I am doing wrong or have a little how to on this new one? I will attach pics of the folders shortly cause the new one the files a completely different it seems.

    Tried the .bat file the old way and what instructions said is the new way, see output below. Thank you in advance for the help!

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>gpuPlotGenerator generate direct I://Burst/plots/6362941140589198673_914868481_14868480_8192
    'gpuPlotGenerator' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>Pause
    Press any key to continue . . .

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>./gpuPlotGenerator generate direct I://Burst/plots/6362941140589198673_914868481_14868480_8192
    '.' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>Pause
    Press any key to continue . . .



  • @twig123 4.1.3 - Looks so different from the earlier version - Also the devices text I added as it was not there :

    0_1498829694051_4.1.3.PNG

    4.0.3 This is the version I am using now, this is what I thought the new version would sorta look like:

    0_1498829747942_4.0.3.PNG

    When I first downloaded it I thought it was wrong cause it looks nothing like the version before but it does have the instructions and such for it so maybe it is right?



  • Also the old version got to 26%, I just stopped it, pretty sure I started it Tuesday at like 5pm cst so now I'm just plotting one 4tb with the wallet plotter, if that can do it in 4 days I will probably just use that. But any help on the new gpu plotter would be appreciated :)



  • @Jason83 said in About to replot 44.5TB and just want to make sure I have this correct, 3rd try!:

    @twig123 I use it on Windows as well, maybe I am missing something?

    So on version 4.0.3 life was pretty simple, create devices text, create a .bat file in the same folder, run the .bat and boom it is plotting.

    On version 4.1.3 (where your link sent me) life is not so easy, I created a devices txt and a .bat file in the same folder (same .bat as with 4.0.3 copied over to this folder). I run the .bat and I get the below not recognized, do you see anything I am doing wrong or have a little how to on this new one? I will attach pics of the folders shortly cause the new one the files a completely different it seems.

    Tried the .bat file the old way and what instructions said is the new way, see output below. Thank you in advance for the help!

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>gpuPlotGenerator generate direct I://Burst/plots/6362941140589198673_914868481_14868480_8192
    'gpuPlotGenerator' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>Pause
    Press any key to continue . . .

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>./gpuPlotGenerator generate direct I://Burst/plots/6362941140589198673_914868481_14868480_8192
    '.' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    C:\Users\Jason\Desktop\gpuPlotGenerator-master>Pause
    Press any key to continue . . .

    I think you're having command line issues here... your / should be \ and you don't need to double them up, as well as not putting the . in the start because you're using a unix command line approach there, etc etc etc...

    gpuPlotGenerator generate direct G:\plots\3514366288793510651_69632001_4096000_1024

    thats my command line, notice how the slashes and amount are different from your own, now you'll have to change the ID number, nonce starting point, and size, but thats my working command line... and I'll throw in my devices file below...

    0 0 1024 16 8192

    which once again you can modify to fit yourself, but get it started and going and then adjust from there, to fit your particular device, we should be in roughly the same ballpark since I am using a 1050 TI my settings should work from you, and you can "tweak them up" to maximize performance once you get it started...

    but don't forget, your hard drive needs to be capable of handling all the data spit out at it, so the hard drive likely may become the bottleneck in your system, I will post a picture of mine below, you can see with a 1050 TI I am able to get 28000 nonces now after screwing around with settings and then setting up my HDD...

    P.S. I run this in an "administrator" command prompt, give that a try too rather than just clicking on the batch files in windows, sometimes that makes a difference... (also CMAKE is not needed since you have the compiled windows binaries, this is why I wish documentation was a little more "noob" friendly)

    0_1498856733239_1000GB at 28019 nonces.png



  • @Darkbane awesome, thank you for the response! I will check this out tonight when I get home, I did see gpu plotter 4.1.1 is that the newest? Do you have a link to the download?


Log in to reply
 

Looks like your connection to Burst - Efficient HDD Mining was lost, please wait while we try to reconnect.